Marius van der Sandt

De stichting en het boek
Marius van der Sandt Stichting

De Stichting

Marius van der Sandt was een jonge, talentvolle en gedreven natuurfotograaf met maar éen doel; professioneel natuurfotograaf worden. Helaas is Marius op 20-jarige leeftijd overleden en heeft hij zijn droom niet waar kunnen maken. Na zijn overlijden is de Marius van der Sandt Stichting (MVDSS) opgericht. De Stichting heeft als doel jonge en beginnende natuurfotografen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Een ontwikkeling die ook ik heb meegemaakt toen ik in 2002 begon met fotograferen, in 2005 besloot om er mijn beroep van te maken en dat uiteindelijk in 2008 kon realiseren. Net als veel collega’s werd een hobby een passie, een passie een obsessie. Maar het is een lange weg waar op dit moment in Nederland geen intensieve begeleiding of opleiding voor beschikbaar is.

Daarom heb ik mij samen met Jan Vermeer, Jasper Doest, Theo Bosboom en Joris van Alphen verbonden aan de Marius van der Sandt Stichting.
Het idee achter de Stichting is om jonge, ambitieuze en talentvolle natuur- en landschapsfotografen wel die ondersteuning te bieden. Er zijn ongetwijfeld meer jonge natuurfotografen zoals Marius die willen uitgroeien tot een betekenisvolle natuurfotograaf en daarbij ondersteuning behoeven. Wat Marius niet meer kan bereiken, kunnen anderen mogelijk wel.

Voor het eerst dit jaar wordt een beurs toegekend aan 1 tot 3 jonge, gedreven en talentvolle natuurfotografen uit Nederland en/of België. De beurs zal onder meer bestaan uit een jaar lang intensieve begeleiding door ons en een publicatie in een Nederlands tijdschrift. Ben jij jonger dan 30 jaar en droom je er van om fotograaf te worden? Meld je dan vóór 31 maart 2014 aan en ding mee naar de Marius van der Sandt-beurs!

Kijk voor meer informatie op: http://www.mvdss.nl/index.php/beurs/deelnamevoorwaarden-beurs

Marius van der Sandt Stichting

Het Boek

Op 8 februari 2014 is tijdens het Internationale Natuurfoto Festival van het NVN het boek ‚Oog op de natuur- over passie in de natuurfotografie’ gepresenteerd.

Marius van der Sandt Stichting
Het boek is enerzijds geschreven ter nagedachtenis aan natuurfotograaf Marius van der Sandt, anderzijds beoogt het boek een inspiratiebron te zijn voor jonge natuurfotografen. Er is een selectie opgenomen van de mooiste foto’s die Marius in verschillende delen van de wereld gemaakt heeft samen met zijn persoonlijke visie op de natuurfotografie. De Nederlandse topfotografen Joris van Alphen, Theo Bosboom, Jasper Doest, Bas Meelker en Jan Vermeer tonen hun favoriete foto’s en vertellen welke fotografen hen geïnspireerd hebben en wat hen gedreven heeft om professioneel natuurfotograaf te worden. Frans Lanting en André Kuipers, beiden ambassadeur voor het Wereld Natuur Fonds, schetsen met hun foto’s en hun visie op de natuur een beeld van de continue ontwikkeling in de natuurfotografie.
Zij allemaal hebben een missie. Zij zijn de ogen van onze wereld. Zij willen met hun foto’s laten zien hoe mooi en kwetsbaar onze aarde is.

 • Uitgever: Marius van der Sandt Stichting
 • Vormgeving: Eric Bergmeester, Jurgen Sloots, Nature Moments Productions
 • Uitvoering: 144 pagina’s, hard cover ISBN: 978-90-9028047-9
 • Prijs: € 29,95
Bestel

2 Responses to Marius van der Sandt Stichting

 • peter+nadort

  Schitterend initiatief Bas. Heel veel succes er mee. Zou vroeger ook graag zo’n kans gehad willen hebben. Maar ja, nu ook gelukkig hoor.

  Groet, Peter

 • garden spider

  Everyone loves it whenever people come together and share ideas.
  Great site, stick with it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *