Workshops landschapsfotografie

met passie en gedrevenheid

workshops landschapsfotografie


Passie en gedrevenheid. Twee woorden die voor mij kenmerkend zijn bij het geven van workshops. In kleine groepen leer je de ins en outs van de landschapsfotografie, waarbij een individuele begeleiding gegarandeerd is. Daarnaast kenmerken de workshops zich door gezelligheid en het delen van een gezamenlijke passie. Ik bied een uitgebreid programma workshops aan op ieder gewenst niveau. Je krijgt de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Nederland het maximale uit de landschapsfotografie te halen. Ben jij klaar voor de volgende stap?

 

Basisworkshop landschapsfotografie

Volgeboekt voor 2017, reservelijst

A beautiful sunset on a warm August evening in Rural Groningen

Landschapsfotografie is altijd één van de belangrijkste pijlers onder de fotografie geweest maar wordt ook vaak gezien als één van de moeilijkste. Een goede landschapsfoto doet je verwonderen, trekt je het landschap in, fascineert en blijft hangen. Maar hoe maak je nu een goede landschapsfoto? Hoe ga je te werk en hoe zie je een goede landschapsfoto in het landschap? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer krijg je in de basisworkshop landschapsfotografie. In deze workshop leer je alles wat je moet weten om een goede start te maken in de landschapsfotografie. En we gaan aan de slag in een prachtig gebied voor de landschapsfografie, het Nationaal Park Lauwersmeer. Een gebied met spectaculaire, maar ook uitdagende landschappen. Ideaal om alle facetten van de landschapsfotografie de revue te laten passeren. Is landschapsfotografie voor jou een onontgonnen gebied? Dan is de basisworkshop landschapsfotografie iets voor jou!

 • Prijs: € 139,00 per persoon
 • Locatie: Nationaal Park Lauwersmeer
 • Duur: 10.00 – 16.00 uur
 • Maximaal aantal deelnemers: 10
 • Minimum aantal deelnemers: 6


 
 

Workshop ‘City Lights’

Volgeboekt voor 2017, reservelijst

Bij landschapsfotografie denken we vaak aan natuurlijke landschappen, maar daarmee laten we een groot deel van onze ‘landschappelijke’ omgeving links liggen. Ook stedelijke landschappen kunnen voor een landschapsfotograaf inspirerend en uitdagend zijn. In de ‘City Lights’ workshop gaan we deze uitdaging aan. We gaan op zoek naar de delicate balans tussen het laatste natuurlijke licht van de dag en de net ontluikende lichten van de stad. Het goed vastleggen van die balans kan tot bijzondere foto’s leiden en dat is precies wat we gaan doen. Tijdens de workshop leer je niet alleen om technische facetten van het maken van stedelijke landschappen onder de knie te krijgen. Je leert ook om in deze vaak drukke omgevingen de juiste keuzes te maken op het gebied van compositie, balans en harmonie in je foto. De ultieme omgeving om de kunst van het weglaten te leren!

 • Prijs: € 119,00 per persoon

Locaties:

 • Rotterdam (Volgeboekt, reservelijst)
 • Den Haag (Volgeboekt, reservelijst)
 • Groningen (Volgeboekt, reservelijst)

 

 • Duur: middag/avond
 • Maximaal aantal deelnemers: 8
 • Minimum aantal deelnemers: 6

Volle maan boven de Hofvijver met het Mauritshuis, het Nederlandse parlement en het torentje van de minister president.

 
 
 

Workshop ‘Beleef het Wad’

Volgeboekt voor 2017, reservelijst

Landschapsfoto zonsondergang Waddenzee

De Waddenzee, Nederlands enige wildernis. Met zijn weidse luchten, unieke licht en het spel van eb en vloed werkt het als een magneet op iedere landschapsfotograaf. Tijdens de workshop landschapsfotografie ‘Beleef het Wad’ gaan we dit prachtige gebied zo mooi mogelijk vast leggen. Samen gaan we op zoek. Op zoek naar dat ene moment waarin landschap, licht, compositie, techniek en jouw fascinatie samenkomen in die ene unieke foto. Samen zullen we de zonsondergang boven het Wad meemaken. Het wordt een unieke belevenis, bedoeld voor de ambitieuse landschapsfotograaf. Tijdens de workshop leer je om door middel van een goede voorbereiding, juiste locatiekeuze, goede beheersing van je materiaal en techniek tot betere landschapsfoto’s te komen. Daarbij speelt je eigen creatieve inbreng en jouw huidige niveau een belangrijke rol.

 • Prijs: € 175,00 per persoon
 • Waddenkust bij Lauwersoog
 • Duur: 1 dag
 • Maximaal aantal deelnemers: 8
 • Minimum aantal deelnemers: 6


 
 

Workshop ‘Sunset Lights’

Volgeboekt voor 2017, reservelijst

De Friese IJsselmeerkust. Ruig, authentiek en met haar blik naar het westen een ideale omgeving om het laatste licht van de dag te vangen. Typisch Nederlandse westenwinden hebben deze kust een heel eigen karakter gegeven. Een prachtige locatie voor de landschapsfotograaf. Tijdens deze workshop leer je hoe goede landschapsfoto’s tot stand komen, hoe je als landschapsfotograaf te werk gaat en leer je een goede landschapsfoto in het landschap te herkennen. Hoe maak je een goede compositie? Welke technieken gebruiken we? Maar we gaan ook verder. Wat maakt van een goede landschapsfoto een top foto? En wat is nou eigenlijk ‘licht lezen’? We gaan het allemaal doen in een omgeving die garant staat voor spectaculaire foto’s.

 • Prijs: € 175,00 per persoon
 • Locatie: IJsselmeerkust bij Stavoren
 • Duur: 1 dag
 • Maximaal aantal deelnemers: 8
 • Minimum aantal deelnemers: 6

Beautiful clouds drifting by on a tranquil evening at Lake IJsselmeer

 
 
 

Workshop Beeldbewerking

Avondlicht over de velden in het noorden van Friesland
Beeldbewerking is een integraal onderdeel van digitale fotografie. Ook bij landschapsfotografie. Een beeld achteraf niet digitaal optimaliseren is je eigen foto’s tekort doen. De vraag is natuurlijk hoe. En hoe ver ga je? Welke techniek past het beste bij welk type landschapsfoto? Wat doe je in Lightroom en in Photoshop? Welke plug-ins zijn er en wanneer gebruik je deze? In deze workshop neem ik je mee in mijn digitale workflow. Na het theoretische deel ga je zelf concreet met je eigen foto’s aan de slag. We gaan met verschillende technieken aan de slag om het maximale uit je foto’s te halen.

 

 • Prijs: € 275,-
 • Locatie: Zwolle
 • Duur: 1 dag


 
 

Workshop Seascapes

Volgeboekt voor 2017, reservelijst

Ben je een ervaren landschapsfotograaf of heb je al meerdere workshops bij mij gevolgd, dan is de workshop Seascapes iets voor jou! Aan de kust in Noord-Holland gaan we bij eb de zonsondergang fotograferen. Gebruik makend van de grillige patronen die ontstaan als het water zich terug trekt gaan we genieten van het mooie licht. Een workshop die zich kenmerkt door minder theorie en vooral veel fotograferen. Maar ook een workshop met genoeg ruimte om samen met mij de volgende stap in je ontwikkeling als landschapsfotograaf te zetten.

 • Prijs: €105,00
 • Locatie: stand bij Camperduin
 • Duur: 1/2 dag


 

Individuele workshop

Een individuele workshop is ideaal om in een relatief korte periode je fotografie op een hoger plan te brengen. Samen maken we een op jouw wensen afgestemd programma. Op een locatie naar keuze in Nederland. Met een 1-op-1 workshop ben je gegarandeerd van een intensieve, persoonlijke begeleiding, waarbij één persoon centraal staat: jij. Van de basistechnieken in de fotografie tot het begeleiden van beroepsfotografen, van hulp bij beeldcorrectie tot het inrichten van een complete digitale workflow. Alles is mogelijk.

 • Prijs: €475,00 per persoon
 • Locatie: nader te bepalen
 • Duur: 1/2 dag (4 uur)


 
 

Workshop cadeaubon


Wil je een workshop cadeau geven? Dat kan! Met de Bas Meelker Photography workshop cadeaubon geef je iets unieks en onvergetelijks. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum, afscheid of een andere gelegenheid, de workshop cadeaubon van Bas Meelker Photography is het leukste cadeau voor de natuur- en landschapsfotograaf. De cadeaubon is voor iedere workshop leverbaar. Bestellen gaat gemakkelijk door het bestelformulier in te vullen. Naast je eigen gegevens kun je aangeven welke naam er op de cadeaubon vermeld moet staan en welk bedrag je wilt besteden. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om alleen de naam die vermeld moet worden op de cadeaubon te vermelden. Als je al een workshop en datum hebt uitgekozen, vermeld dat dan bij de overige info. Dan vermelden we het gelijk op de cadeaubon. Je ontvangt dan van ons per mail de cadeaubon in .pdf formaat. Zo kun je gemakkelijk thuis de cadeaubon uitprinten in ieder gewenst formaat (standaard formaat cadeaubon = A4). In de bevestigingsmail ontvang je ook alle informatie over de verdere afhandeling en de betaling. Op workshop cadeaubonnen kan helaas geen restitutie verleend worden. Heb je vragen over de Bas Meelker Photography workshop cadeaubon? Aarzel niet om met ons contact op te nemen!

Meer weten…