City Lights workshop

 
Wat gaan we doen?

City Lights workshop


Volgeboekt voor 2017

Bij landschapsfotografie denken we vaak aan natuurlijke landschappen, maar daarmee laten we een groot deel van onze ‘landschappelijke’ omgeving links liggen. Ook stedelijke landschappen kunnen voor een landschapsfotograaf inspirerend en uitdagend zijn. In de ‘City Lights’ workshop gaan we deze uitdaging aan. We gaan op zoek naar de delicate balans tussen het laatste natuurlijke licht van de dag en de net ontluikende lichten van de stad. Het goed vastleggen van die balans kan tot bijzondere foto’s leiden en dat is precies wat we gaan doen. Tijdens de workshop leer je niet alleen om technische facetten van het maken van stedelijke landschappen onder de knie te krijgen. Je leert ook om in deze vaak drukke omgevingen de juiste keuzes te maken op het gebied van compositie, balans en harmonie in je foto. De ultieme omgeving om de kunst van het weglaten te leren!

 
 
Informatie workshop

– Prijs: € 119,00 per persoon
– Locatie: Rotterdam, Den Haag, Groningen
– Duur: middag/avond
– Maximaal aantal deelnemers: 8
-Minimum aantal deelnemers: 6

Wat is inbegrepen?

– Koffie/the bij aanvang
– Flesje water en snack tijdens de workshop

Wat heb je nodig?

– Je eigen fotoapparatuur
– Statief/draadontspanner
– Weerbestendige kleding
– Grijs- en grijs verloop filters

 

Programma


Na een korte kennismaking gaan we aan de slag met verschillende onderwerpen zoals belichting, compositie, locatiekeuze en nog veel meer. In het begin van de workshop geef ik een korte theoretische uitleg waarna we aan de slag gaan. Rond zonsondergang brengen we het geleerde in de praktijk waarbij ik je uiteraard zal begeleiden en zal voorzien van allerlei tips en aanwijzingen. Gedurende de avond werken we toe naar het moment dat de balans tussen natuurlijk licht en de lichten van de stad ideaal is voor het maken van indrukwekkende cityscape foto’s. Als het laatste mooie licht uit de lucht is verdwenen, is ook de workshop afgelopen.

 

PRIJS: €119,00


Data:


  • Rotterdam: 21 april 2017 (uitwijkdatum: 30 april 2017) – (Volgeboekt, reservelijst)
  • Den Haag: 24 november 2017 (uitwijkdatum: 26 november 2017) – (Volgeboekt, reservelijst)
  • Groningen: 8 december 2017 (uitwijkdatum 10 december 2017) – (Volgeboekt, reservelijst)


 Intensieve begeleiding en extra’s


Een kleine groep (maximaal 8 personen) garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding. Bovendien heb je voor aanvang van de workshop de mogelijkheid om jouw aandachtspunten m.b.t. landschapsfotografie door te geven aan zodat ik mijn begeleiding tijdens de workshop hierop kan afstemmen.


Al met al een compleet programma en een unieke mogelijkheid om te leren in een fantastische omgeving onder begeleiding van één van Nederlands top landschapsfotografen. Mis het niet want VOL=VOL!


Is deze workshop geschikt voor jou?


De ‘City Lights’ workshop is bedoeld voor de gemiddelde en gevorderde fotograaf die de volgende stap wil zetten in de landschapsfotografie. Je hoeft zeker geen expert te zijn, maar het is belangrijk dat je ervaring hebt in het werken met diafragma’s en sluitertijden.


Tot slot


Na het reserveren ontvang je per e-mail een bevestiging van de deelname met daarin alle informatie en de factuur. Een landschapsfotograaf laat zijn/haar ritme bepalen door het weer. Mochten de weersomstandigheden op de dag van de workshop onvoldoende zijn, dan wordt de workshop verplaatst naar de vermelde uitwijkdatum. Hierover ontvang je twee dagen voor aanvang bericht. Vergeet daarom niet zowel de workshopdatum als de uitwijkdatum in je agenda te noteren! Alle workshops worden in het Nederlands gegeven, maar kunnen op verzoek voor groepen ook in het Engels of Duits gegeven worden. Mocht je verder vragen of individuele wensen hebben, schroom dan niet met ons contact op te nemen. Op de workshops van Bas Meelker zijn de ‘Algemene voorwaarden workshops Bas Meelker Photography ‘ van toepassing.

Aanmeldingsformulier:

Naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

E-mail (verplicht)

Datum workshop (verplicht)

Uw bericht