mijn andere ik

Alter Ego

 

De serie ‘Alter ego’ is voor mij een spannende reis waarin ik mijn fotografie vanaf een ander perspectief benader. ‘Alter ego’ kenmerkt zich door duisternis, geslotenheid en dreiging. Het tegenovergestelde van mijn gebruikelijke kleurrijke, lichte en open stijl. Het opent voor mij mogelijkheden om mijn creativiteit uit te dagen en nieuwe wegen in te slaan.

Daarnaast ben ik bij het maken van deze serie sterk geïnspireerd door de klassieke landschapschilders uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Daarbij voel ik mij niet gebonden aan enige vorm van fotografische etiquette, realiteit of gevestigde regels. Alle beelden zijn ontsproten uit mijn eigen verbeeldingskracht en worden ‘mijn realiteit’ door post-production technieken in Lightroom en Photoshop. De foto fungeert daarbij als niet meer dan een fundament. Een stevige basis, maar niet meer dan dat waarop het uiteindelijke beeld rust.

Alle foto’s zijn beschikbaar in hoge resolutie voor drukwerk, print of ander commercieel gebruik. Neem gerust contact op voor een aantrekkelijke prijsopgave. Daarnaast beschikt Bas Meelker Photography over een uitgebreide beeldbank met meer dan 100.000 landschapsfoto’s. Bent u op zoek naar een specifieke foto, heeft u advies nodig of zoekt u een ervaren landschapsfotograaf voor een project, dan zijn we u graag van dienst.