Landschapsfotograaf

Bas Meelker

Landschapsfotograaf

Bas Meelker

Bas Meelker is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. Bas bracht het grootste deel van zijn leven door in het noorden van Nederland. In dit vlakke, open landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie. Met een achtergrond in internet marketing en sales en een succesvol eigen bedrijf in het ontwerpen van internetsites, leek een succesvolle toekomst in het zakenleven in het verschiet te liggen.

Maar in 2002 nam zijn carrière een onverwachte wending toen hij voor het eerst in aanraking kwam met fotografie. Met behulp van de fotografie vond Bas een manier om zijn persoonlijke passie en visie over natuurlijk licht en landschappen te communiceren. Hij vestigde zich al snel als een succesvolle landschapsfotograaf. Tegenwoordig wordt Bas alom erkend als één van de toonaangevende Nederlandse landschapsfotografen en werkt hij als een full -time professionele landschapsfotograaf.

Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact, met een combinatie van intense kleuren en composities . Onder zijn klanten zijn gerenommeerde merken zoals National Geographic, Wereld Natuur Fonds, Canon, Roots Magazine en verschillende bekende reclame- en communicatiebureaus. Zijn werk is regelmatig te zien in boeken, tijdschriften, kranten en internet media. Bas is geïnterviewd door bijna elke Nederlandse natuur – en fotografietijdschrift evenals diverse internationale media.

Als spreker geeft Bas regelmatig presentaties in heel Nederland en in het buitenland waarbij hij zijn publiek weet te boeien met zijn inspirerende beelden en zijn passie. Bas’ workshops staan bekend als boeiend en leerzaam, waarbij het delen van kennis in een inspirerende omgeving centraal staat. Zijn workshops staan nationaal en internationaal hoog aangeschreven en zijn veelal snel volgeboekt.

In 2011 publiceerde Bas zijn eerste boek over landschapsfotografie. Ook schrijft hij regelmatig voor nationale en internationale fotografie tijdschriften. Zijn artikelen zijn o.a. gepubliceerd door verschillende toonaangevende tijdschriften als National Geographic en Practical Photography. Bas is ambassadeur van Canon Nederland, Canon grootformaat print ambassadeur en ambassadeur van Benro en Sunwayfoto.

 
Bas Meelker Photography

Partners