Landschapsfotograaf

Bas Meelker

Landschapsfotograaf

Bas Meelker

Bas Meelker (1972) is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Roosendaal. Hij voelt zich erg verbonden met open landschap van Nederland en het beroemde Hollandse licht. In dit vlakke, open landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie.

Met een achtergrond in internet marketing en sales en een succesvol eigen bedrijf in het ontwerpen van internetsites, leek een geslaagde toekomst in het zakenleven in het verschiet te liggen. 

Een nieuw begin

Maar in 2002 nam zijn carrière een onverwachte wending toen hij voor het eerst in aanraking kwam met fotografie. Door fotografie vond Bas een manier om zijn persoonlijke passie en visie over natuurlijk licht en landschappen te communiceren. 

Hij vestigde zich al snel als een succesvolle natuur- en landschapsfotograaf. In 2007 liet hij het bedrijfsleven achter zich om zich volledig op landschapsfotografie te richten.

Tegenwoordig wordt Bas alom erkend als één van de meest toonaangevende Nederlandse landschapsfotografen. Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact. Kenmerkend voor zijn stijl is “minder is meer”, intense kleuren en krachtige composities.

Bas is ambassadeur voor Canon Nederland, Benro, Shimoda en Sunwayfoto.

English version

 

Prijzen

Winter met kruiend ijs op het IJsselmeer bij Stavoren in Friesland
De foto’s van Bas zijn meerdere malen bekroond in nationale en internationale fotowedstrijden, o.a.

  • Wildlife Photographer of the Year 2008-2009 (finaleplaatsen)
  • Nature’s Best 2008 (finaleplaats)
  • International Loupe Awards 2012: Gold Award (categorie Science & Nature)
  • International Loupe Awards 2014: 2 x Bronze Award (categorie Science & Nature, Landscape)
  • Monochrome Photography Awards 2014: Honorable Mention in Professional Landscape Category
  • International Landscape Photographer of the Year 2014: 3e plaats


 
TV en Video

Media

Over Bas en zijn werk verschijnen met regelmaat publicaties in boeken, tijdschriften, kranten en op televisie, internet en sociale media.
In 2011 verscheen zijn eerste boek over landschapsfotografie. Daarnaast schrijft hij regelmatig artikelen en reviews voor toonaangevende nationale en internationale fotografie magazines.

Als landschapsfotograaf is Bas regelmatig te gast in verschillende televisieprogramma’s zoals Het Perfecte Plaatje en Koffietijd (RTL4), Vroege Vogels (VARA) en Binnenstebuiten (KRO-NCRV). Daarnaast deelt hij zijn passie en ervaring in video’s op Youtube in samenwerking met partners zoals Canon, Benro, CameraNU.nl en Kamera Express.

Ochtendmist boven de Makkummerplas bij Weister met twee grauwe ganzen.

 

Workshops en lezingen

IJsselmeer - Een mooie zonsondergang boven het IJsselmeer in de zomer
Bas is een gepassioneerd spreker. Zijn presentaties worden omgeschreven als boeiend en inspirerend. Hij weet als geen ander zijn passie voor landschapsfotografie over te brengen met de mooiste beelden en pakkende verhalen. Bas spreekt vaak op uitnodiging van het bedrijfsleven of fotoclubs in zowel binnen- als buitenland.

Jaarlijks geeft Bas een aantal workshops in Nederland. Hij geniet van de interactie met zijn cursisten. Het is inspirerend om te zien hoe hun ontwikkeling en plezier in landschapsfotografie groeit. Zijn workshops staan hoog aangeschreven en zijn veelal snel volgeboekt. 

Bas Meelker Photography

Partners

Canon logo - Bas Meelker Landschapsfotografie

 

Benro Logo 2

 

Logo cameraNU.nl

 

Viewsonic Logo

 

 

 
Leave a reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *